Pellonpään poppoo

Pellonpään poppoo

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Aasitko tyhmiä?



Ei sinne päinkään, äärettömän itsepintaisia vain! Siitä osoituksena aasipoika Askon keksintö hankkia lisäevästä itselleen. Askohan on ollut nyt talven ajan laihdutuskuurilla (taas!). Askolla on kimppakämppä Latte-neidin kanssa, joka hitaanpana syöjänä on alkanut hoikkenemaan, kun Asko vaan säilyttää muotonsa... Latte onkin ruvennut saamaan iltaisin oman puuron, jonka syö käytävällä Askon ulottumattomissa. Aamuisin tallin poppoo saa syödäkseen kuivaa heinää sillä välin, kun käyn viemässä ulos heinät ja vedet ja harjaan kopukat. Latte saa syödä aamuheinät suoraan paalista käytävällä sillä välin, kun Asko saa oman pienen heinänyttynsä karsinaan. Seuraava pätkä kertoo Askon ratkaisun ongelmaan:


Askon käyttämät "työkalut" ovat puhtaaksi kaluttuja kerppurisuja. Viime kesänä kuivatut koivun ja pajun oksat lehtineen ovat paitsi sopivaa ruokaa, myös ajanvietettä niin sisällä, kuin ulkonakin.Voin vain kuvitella sen oppimistapahtumien sarjan, kun Asko on ensin vahingossa tullut vetäisseeksi käytävältä heiniä oksia liikutellessaan ja fiksuna poikana hoksannut sen tuoman edun!

Rajoitetun ruuan lisäksi Asko käy kärryttelemässä useamman kerran viikossa. Ja kyllä, kylkiluut alkavat löytymään! Tosin niskaan ja kylkien yläosaan kertyneistä vararavinnoista pääseminen voi ola "mission impossible".

Alkukertojen vauhdeista meno on rauhoittunut niin paljon, että kuskiksi voi päästää nuorempiakin ohjastajan alkuja...

Ella-Noora ajaa


Aapo (7-v) ohjaksissa

Muutkin kaviokkaat ovat harrastaneet liikuntaa. Putte tuntuu lenkillä alkuun hyvinkin innokkaalta, jopa liiankin virtavalta pupuloikkineen, mutta malttaa yleensä sitten juosta yhden kierroksen hyvin. Loppulenkki onkin sitten ollut vähän tahmeampaa; kaipa se ringin juokseminen kyllästyttää. Onneksi on saatu taas Urho-setäkin liikenteeseen ja sen perässä Putte on löytänyt juoksuhalujakin taas ihan eri tavalla. Ensimmäiset kierrokset menevät kyllä edelleen sählätessä ja loikkiessa, mutta sitten meno tasoittuu ihan mukavaksi (sanoo ohjissa oleva isäntä).

Eilen radalle oli taas noussut vettä parinkymmenen metrin matkalle. Otettiin se erilaiseen pohjaan tutustumisen kannalta, ja molemmat pollet polskutteli urhoollisesti loskan läpi. Pitemmän päälle se taitaa kuitenkin tarkoittaa sitä, että kevät tulee ja vie meiltä treenimahdollisuudet.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti